Eerste romp

Gelet op het lage gewicht dat de romp moet hebben, is de enige mogelijkheid deze te maken van polyester of van epoxyhars. Collega clublid Henk Muijsers is uiteindelijk gestart met de eerste romp te vervaardigen van polyester.  Links boven het negatief met een romp van een laag doorzichtige gelcoat en twee lagen vezeldoek met een gewicht van 225 gram per vierkante meter.  Het overtollige doek kan net voordat het geheel hard wordt, met een scherp mes afgesneden worden gelijk met het oppervlak van het negatief. In het midden boven is het geheel afgewerkt en kan de romp uit het negatief verwijderd te worden. Om de romp te verwijderen, is de buitenzijde van het negatief demontabel gemaakt. Hierdoor laat de romp zich gemakkelijk verwijderen. Uiteindelijk weegt de romp 215 gram.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.