Azipods

05.01 05.02-001 05.03
05.04 05.08 05.08a

 

 

Om deze te kunnen maken moest ik eerst op zoek naar twee geschikte elektro motortjes die klein genoeg zijn om in een behuizing te kunnen plaatsen. Deze twee motortjes werden mij aangereikt door clublid Hans Perfors. Hij had die ooit besteld op een internet site. Het voltage was niet bekend. Dus even testen op welk voltage ze mooi draaiden.  1,5 tot 3 volt bleek voldoende te zijn. De maten zijn; rond 7 mm en de lengte is 20 mm met een asje van 0,8 mm. De behuizing heb ik gemaakt van messing as rond 9 mm, hierin een gat geboord van 8 mm en net zo diep dat het motortje er in past. De voorzijde afgerond en een gaatje van 0,85 mm geboord om het asje door te steken. Nu zitten de stroomkabels aan de achterzijde en het draaipunt van de behuizing bijna aan de voorkant. De kabeltjes moeten dus langs de motor naar het draaipunt worden geleid. De boring is 8 mm, de motor is 7 mm rond. Daar tussen past een messing buis van rond 8 mm waar in de lengte richting een baan van 3 mm is uit gezaagd. Dit om de kabeltjes door naar voren te geleiden, door het draaipunt naar boven om aan te kunnen sluiten op de stroom voorziening. Nu nog een passend kapje gemaakt om het geheel waterdicht ? af te sluiten.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.