Kajuit (5) dak

424 425 426

Bij het maken van het dak heb ik lang getwijfeld hoe te werk te gaan. Dat komt omdat de kajuit gedeeltelijk is bedekt met een zeil. Daardoor kun je de kajuit en het dak er niet zo maar even van de romp afnemen. Komt bij dat op het dak nog een kwetsbare beugel staat en dat er onder het dak nog bekabeling loopt voor de verlichting. Na lang wikken en wegen besloten om het dak demontabel uit te voeren. Ben eerst begonnen het plafond van de kajuit aan te maken. Dit ligt circa 1 mm onder de oppervlakte. In de midden is een holle balk tegen het plafond geplaatst, waar later de kabels voor de verlichting doorlopen en er zitten de twee bevestigingsschroeven in weggewerkt. Vervolgens dit opgevuld  met het van profiel voorziene dakdeel. Tussen beide delen komt later de bekabeling voor de verlichting te lopen. De bovenste plaat van het dak  is gemaakt van een halve mm dikke messingplaat. Het van profiel voorziene dakdeel en messing dakplaat zijn met epoxyhars aan elkaar gelijmd.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.