Overkapping Pont

427 429 430
431 432 433

Om de bemanning tijdens hun werkzaamheden en de passagiers tijdens de overtocht niet bloot te stellen aan de weersomstandigheden, is het pont voorzien van een overkapping. Dit is een overkapping die staat op zes palen en rust tevens op het dak van de kajuit. De bovenzijde van de overkapping is voorzien van een buizenstelsel en afgedekt met zeil. In de dagelijkse praktijk geeft dat geen problemen. Moet men al een keer in de machinekamer zijn, dan kan dit door de deur aan de achterzijde van de kajuit. Maar bij het model moet, wil je ergens bijkomen, de kajuit verwijderd kunnen worden. Maar dat gaat zo maar niet, omdat aan de bovenzijde van de kajuit het zeil zit. Om toch overal bij te kunnen, heb ik een gedeelte van het zeil inclusief een stuk van de overkapping draaibaar gemaakt. De bedoeling is dat eerst het zeil wordt weggedraaid. Daarna kan de kajuit verwijderd worden.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.