Afdekzeil bovenzijde pont Vogelvlucht

 520  524  526
 528  529  531
 532  533  534

Dat viel nog niet mee. Nadat de bouw van het pont af was dacht ik dit even in een verloren uurtje op te lossen. Maar niets was minder waar. Ik had in gedachte hier stof voor te nemen, maar deze was te dik, niet genoeg buigbaar, niet de juiste kleur etc. En met naald en draad omgaan is niet mijn sterkste punt. Toen kwam het idee om de bovenzijde te voorzien van een diepgetrokken kap van plastic folie. Daarvoor moest eerst een mal gemaakt worden. Nadat deze gereed was ben ik naar een firma in de buurt gegaan die dat voor me wilde doen. Dat lukte wonderwel. Maar omdat de kajuit er ook af moet kunnen in verband met het plaatsen van de accu, leverde dat toch problemen op. Of het zat te strak of te los maar goed passend maken was vrijwel niet mogelijk. Daarom terug gekeerd naar de eerste gedachte en vliegerdoek gekocht. Maar dit had niet de juiste kleur. Na het doek op een vlakke ondergrond te hebben bevestigd, heb ik met een prop papier, gedrenkt in verf, het zeil een kleur gegeven. Met een borstel of roller aanbrengen gaf het probleem dat de lak er te dik op kwam te zitten en daardoor losliet. Vervolgens met dubbelzijdige plakband het zeil bevestigd. Doordat de achterzijde van het afdak draaibaar is gemaakt, kan de kajuit verwijderd en de accu geplaatst worden.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.