Werking kleppen

In tegenstelling tot het mechanisme voor de slagbomen, is het hier iets eenvoudiger uit te voeren. Ben in eerste instantie uitgegaan van een motor die de kabeluiteinde oprolt. Maar clubleden waarschuwde mij. Is gemakkelijk maar houdt toch een risico in. Zodra er storing komt of een vergissing bij de bediening, dan heb je kans dat het mechanisme de kabel zo strak aantrekt dat er iets stuk gaat. Repareren in een kleine ruimte is dan vrijwel onmogelijk. Uiteindelijk gekozen voor een motor met een hefboom. Hiermee wordt een draad boven over de poelie gebracht en de andere draad gaat er eerst onder de poelie door en vervolgens met de andere draad samen over de poelie getrokken. Hiermee gaat in geval van storing wel de klep op en neer maar er gaat niets stuk. Dat heb ik uitgeprobeerd en het werkt prima. Moet alleen nog goed afgesteld worden in de eindmontage.

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.