Werking slagbomen

Het gelijktijdig open en dicht laten gaan van de slagbomen moet geen probleem zijn, was mijn gedachten. Met een aantal kleine tandwielen en een motortje zou het moeten lukken. Maar dat viel tegen. Ik had kunststof tandwielen gebruikt, licht in gewicht en een stuk goedkoper als metalen tandwielen. Maar ook onnauwkeuriger dan metalen tandwielen. Na veel wikken en wegen besloten het te proberen met servo’s. Heb een mini servo gebruikt. Daardoor bleef er ruimte over om een hefboom aan te brengen, waardoor het geheel een slag kon maken van 90 graden. Wel was het nodig per zijde een omkeerkabeltje tussen een servo te zetten. Daarmee draaien ze naar elkaar toe of van elkaar weg. Het geheel heeft al proef gedraaid maar moet bij montage verder ingeregeld worden.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.