Aanvaring veerpont Baarlo-Steyl

‚Äč

Het moet niet gekker worden. Denk je iets gevonden te hebben om na te bouwen als model, komt er een schipper aan op dinsdag 2 februari 2021 en die gaat de pont verbouwen. Ik woon ongeveer een kilometer van de veerpont vandaan. Heb het gehele proces goed kunnen volgen vanaf de aanvaring, de aangebrachte schade de reparatie tot en met het weer in dienst nemen van de pont. En dat met een hoge waterstand van de Maas. Het repareren van diverse zaken zoals elektronica verliep vlot. De klep bergen en weer opnieuw aanbrengen was meer werk. Daar moest een kraan voor komen die de klep van circa 7 ton uit het water haalde en weer op zijn plaats moest brengen. Maar ook dat hadden de heren van de werf Peter Tinnemans in Maasbracht vakkundig en vrij snel uitgevoerd. Op maandag 8 februari werd de veerpont weer in de vaart genomen. Kan nu weer verder gaan met de bouw van het model van de veerpont Baarlo-Steyl.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.