Ramen en dak stuurhuis

 

Na alle onderdelen van het stuurhuis zover gereed te hebben, begonnen met de ramen, ruitenwissers en het dak. Het maken van de ruitenwissers viel mee. Na een malletje te hebben gemaakt was het snel gepiept. De ramen was meer werk. Dacht dit te kunnen maken van een 0.2 mm dik doorzichtig kunststof plaat materiaal. Maar dat viel tegen. Het bewoog alle kanten op en liet zich moeilijk vastzetten. Nadat ik het bijna te hebben opgegeven, ben ik op zoek gegaan naar doorzichtig materiaal van 1 mm dik. Na enkele proeven begonnen met ze op maat te maken en vast te zetten met secondelijm. Nu lukte het wel. Alleen nog te zijner tijd de ramen lappen. Het dak was niet zo’n probleem. Maar dat komt nog als je kijkt wat er allemaal opstaat. De bedrading van de verlichting moet ook nog vanaf het dak en stuurhuis naar benedendeks. 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.