Roeiboot zijkant veerpont

 

Aan de buitenzijde tegenover het stuurhuis hangt een roeiboot. Alleen nog de roeiboot was mijn gedachte en dan is het model gereed. Maar dat viel tegen. Er waren geen tekeningen van. Na overleg met veerman Henk Kleinstra kon ik de nodige maten nemen en foto’s maken. Aan de hand van die gegevens maar eerst een tekening gemaakt. Daarna begonnen met de romp vorm te geven en vervolgens alles aan materiaal weg te halen wat in de weg zat. Waar nodig tranenplaten aangebracht. Dat viel nog mee maar de rubberen rand aan de buitenzijde maken was ook een hele opgave. Heb eerst de buitenrand aangebracht waar later de rubberen rand op bevestigd word en het geheel gelakt. Vervolgens uit een zwarte kunststofplaat de rubberen stootrand gemodelleerd en tegen de buitenrand gelijmd en het overtollige materiaal weggehaald en afgewerkt. Het maken van de kraan en aanbrengen van de kabels, om de boot mee in en uit het water te halen, was veel passen en meten. Maar uiteindelijk is het me gelukt.  

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.