Opbouw dak stuurhuis

Op het dak van het stuurhuis staat de zogenaamde beugel vol met de nodige apparaten en vooral antennes. Bijna te veel om op te noemen. Ook hier waren geen tekeningen van. Maar ook hier heeft de veerman Henk Kleinstra me de helpende hand geboden. Naast dat ik op de veerpont met een ladder de nodige gegevens aangaande maatvoering had verkregen, vertelde hij mij ook de benaming van al deze antennes. Op de linker afbeelding v.l.n.r.; Marifoon antenne, Rode zwaailamp, Fluitlicht, Radioantenne, Radar, Marifoon antenne, AIS-systeem, (automatic identification system), GPS-systeem (Global positioning system) en nog een Marifoon antenne. Omdat ik nog niet alle gegevens zoals maten en afmetingen van diverse systemen had, ben ik met een clubmaat naar de Binnenvaartbeurs in Kalkar geweest. Bij de producenten van diverse systemen een bezoek gebracht op de stand en de daar de nodige informatie verkregen. 

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.