Dek railing

afbeelding-323 afbeelding-317 afbeelding-315
afbeelding-318 afbeelding-319 afbeelding-320

Rondom de baggermolen aan de voet van de septors zijn nog een aantal zaken op het dek geplaatst in de vorm van een ronde ijzeren staaf, aan de onderzijde voorzien van de nodige afstandsblokjes. Hierdoor krijg je een soort reling waar je je aan kunt vasthouden, een roeiboot aanmeren etc. Dit is ook nog een heel werk, daar de reling tussen de septers onderling nogal verschilt. Na het benodigde materiaal (messing rond 1.5 mm voor de reling en kunststof strip van 1.5 mm vierkant voor de opvulblokjes) te hebben aangeschaft, begonnen met het eerste stuk te maken. Omdat de reling rond is en de afstandsblokjes vierkant zijn, heb ik aan de onderzijde van de reling op gezette afstanden de reling uitgespaart. Daardoor kreeg ik een plat vlak waar de afstandsblokjes konden worden ingelijmd. De afstandsblokjes zijn langer gemaakt dan direct nodig. Nadat ze er onder gelijmd zijn, heb ik met een houtbeitel ze gelijk gemaakt met de buitenzijde van de reling. Na de kopse kanten te hebben gebogen en in het dek terplaatse gaten te hebben aangebracht, kon het geheel in elkaar gestoken en vastgelijmd worden.

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.