Lampen armaturen

 afbeelding-339 afbeelding-340  afbeelding-341   afbeelding-342
 afbeelding-343  afbeelding-344  afbeelding-345  afbeelding-346

Een van de laatste onderdelen die ik nodig heb voordat ik de baggermolen kan gaan opbouwen, zijn de armaturen voor de vijf grote lampen. De afmetingen hiervan zijn op schaal ø10 mm en lang 10 mm. Heb enige tijd op internet gezocht, maar vond geen armaturen die er een beetje op leken. Dan maar zelf gemaakt en op de juiste schaal en uitvoering. Heb ze gemaakt van aluminium stafmateriaal. Op bovenstaande afbeeldingen kun je de stappen zien. Bovenin v.l.n.r; het stafmateriaal, de binnenzijde uitboren, de boring maken voor de stroomdraden en de buitendiameter op maat maken. Onderste foto’s v.l.n.r; insnoering maken, buitenzijde schuin maken, de bovenzijde schuin maken en op de laatse foto het eindresultaat. Voor de bovenzijde op schuinte te kunnen draaien, heb ik een hulpstuk gemaakt in de binnen diameter en in het midden een draadgat voor een bout van M2 aangebracht. Kan zodoende het armatuur op de as vastzetten met een bout van M 2  en de bovenzijde schuin afdraaien

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.